Kako otvoriti bitcoin novčanik

Na službenoj web stranicu Bitcoina (www.bitcoin.org) možete izabrati jedan od ponuđenih novčanika. Na raspolaganju imate 3 vrste novčanika – Software wallets, Mobile wallets i Web wallets.

Prva skupina su “novčanici” koje imate lokalno na računaru i to je najsigurnija vrsta novčanika, ali naravno troši vaše računarske resurse. Mobilni novčanici se drže na mobilnim uređajima, te web bazirani se nalaze na webu, odnosno Internetu. Budite oprezni, jer ako izgubite broj novčanika ili računa, izgubili ste novac. On se ne veže na email adresu ili ime, stoga ćete morati biti jako oprezni.

Kreiranje bitcoin web novčanika

Po meni jednostavnija, brza i prakticna varijanta.
Dovoljno je registrovati se na sajtu blockchain.info/wallet ili coinbase.com i posle registracije dobijate Vašu bitcoin adresu.

blockchain wallet

Instaliranje bitcoin novcanika na računar

Novčanik preuzmete sa sajta bitcoin.org i instalirate na računar. Kada prvi put pokrenete novčanik, on će se morati sinkroniovati i pokupiti podatke unazad 5 godina, što može potrajati jedno određeno vreme.

Nakon toga ćete biti sposobni kreirati svoj novčanik. Kada kreirate novčanik, on će imati jedinstvenu oznaku tipa: “1BeJuHJKHu28189hjadhuQUhdsjhhadsujkhGHBD“.

Ova oznaka (bez navodnika) se koristi za direktno plaćanje novaca vama. Taj broj ćete dati prijatelju kada želite da vam uplati Bitcoine. E sada – ključno je da tu oznaku isprintate negde na papir, zapišete je u telefon, i sačuvajte je na još neko mesto jer bez nje ne možete ništa.

Sada kada ste otvorili bitcoin novčanik, vreme je da nabavite vaše prve bitcoine. Najbolji način za to su besplatni bitcoin sajtovi ili rudarenje bitcona.

besplatni bitcoin Besplatni bitcoin sajtovi - Najbolja zarada bitcoina je preko ovog sajta. Unesite Vašu bitcoin… ...
temperatura graficke kartice prilikom majnovanja Kako smanjiti pregrevanje grafičke kartice prilikom majnovanja? - U sledećem tekstu možete pročitati i pogledati tutorijal kako ohladiti… ...
sta je bitcoin Šta je bitcoin? - Šta je BitCoin (BTC) i kako se bitcoin zarađuje? Sve… ...
5 1 vote
Vaše mišljenje
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments