PayPal uvodi plaćanje u bitkoinu i u ostalim kriptovalutama

Američka kompanija za digitalna plaćanja PayPal saopštila je da će svojim korisnicima omogućiti da koriste kriptovalute za kupovanje, prodaju i čuvanje upotrebom PayPal wallet-a.
U planu je uvođenje PayPal plaćanje u bitkoinu, ethereum, bitcoin cash i litecoin kriptovaluta.


“Sarađujemo sa određenim bankama i razmišljamo o svim formama digitalnih valuta i način na koji PayPal može da igra ulogu u njohovoj primeni”, izjavio je Dan Schulman – predsednik i izvršni direktor PayPal-a.

PayPal ovu uslugu planira da ponudi u okviru platforme za mobilna plaćanja Venmo i na međunarodnim tržištima u prvoj polovini sledeće godine. Usluga će najpre biti dostupna u SAD, a kasnije bi trebalo da se proširi na ostale zemlje. Videćemo kada će stići kod nas.

Kako će funkcionisati plaćanje kriptovalutama preko PayPal-a?

Plaćanje kriptovalutama bi se na PayPal-u obavljalo korišćenjem standardnih valuta, tako da ne bi postojao crypto-to-crypto protok plaćanja od strane kupca ka prodavcu. Umesto toga, plaćanje će ići iz PayPal novčanika u obliku kriptovalute, konvertovaće se u dolar ili drugu valutu i onda će ići ka prodavcu. Ovo je samo teorijski, a kako će PayPal plaćanje u bitkoinu funkcionisati u praksi, ostaje da vidimo.

Kompanija PayPal ima 346 miliona aktivnih naloga širom sveta i u drugom tromesečju ove godine, obradila je plaćanja ukupne vrednosti od 222 milijarde dolara.

U svakom slučaju, dok sve to ne počne sa radom, najbolja varijana kako kupiti i prodati bitcoin u srbiji jeste preko ECD.rs platforme.

A ukoliko još uvek nemate bitcoin, Kako zaraditi bitcoin je specijalno za vas izdvojio najbolje proverene sajtove koji daju besplatni bitcoin.

kupovina bitcoina local bitcoins Kupovina bitcoina preko localbitcoins.com - Verovatno najbolja opcija kupovine bitcoina za keš je localbitcoins.com. Dovoljno… ...
kako kupiti bitcoin kriptovalute Kupovina kriptovaluta bez provizije - Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu kriptovaluta sa i bez provizije… ...
bitcoin film sa prevodom Bitcoin: Kraj novca kakvog poznajemo (dokumentarni film sa prevodom) - Bitcoin: The End Of Money As We Know It Za… ...
0 0 votes
Vaše mišljenje
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments