Kako majnovati ETHEREUM? Tutorial za početnike

Kopanje Ethreuma, rudarenje ili majnovanje je dosta aktuelno ovih dana, i u ovom tutorijalu objasniću vam kako majnovati ETHEREUM.

Da bi mogli da majnujemo ethereum, potrebno je da ispunimo sledeće uslove:
  •  da posedujemo grafičku karticu od 6GB do 8GB rama
  •  da otvorimo nalog na Binance mining pool
  •  da preuzmemo program za majnovanje Claymore
  •  da podesimo parametre za konekciju Claymore sa Binance pool-om
  •  da instaliramo dodatni CUDA driver ukoliko imamo nVidia grafičku karticu

Sve ovo je detaljno objašnjeno u video klipu. Tako da preporučujem svima da odgledaju sledeći video. Za nove tutorijale, prijavite se na Kako zaraditi bitcoin – youtube kanal.


Koja je najbolja grafička kartica za majnovanje?

U ovom video klipu kopamo sa nvidia 1080ti grafičkom karticom koja ima 11GB Video memorije.
Max hash rate sa ovom grafičkom karticom sa defaultnim podešavanjima jeste 33 MHash-a, mada može da se poveća i duplo uz pomoć dodatnog programa. Nije toliko bitna marka, najbitnije je da ima od 6GB ili više video memorije.

kako povecati hashrate mining Kako jednostavno povećati HASHRATE za duplo? - Šta uraditi kako povećati hashrate? Rešenje je vrlo jednostavno pokazaću vam kako majnovati duplo više i kako povećati hashrate za duplo. ...
nvidia 1080ti
nvidia 1080 ti
aliexpressaliexpressAliExpress.com Product – 15Pin SATA Power Supply Splitter Cable Hard Drive 1 Male to 5 Female Extension Power Cord for Chia DIY PC Sever Wire length 76mm$3.50
aliexpressaliexpressAliExpress.com Product – H1111Z Chia Mining PCIE/PCI-E/PCI Express SATA3 SATA 3 Controller SATA Multiplier/Expansion PCI E Adapter + Low Profile Bracket$29.33
aliexpressaliexpressAliExpress.com Product – PCI-E to PCI-E Adapter 1 Turn 4 PCI-Express Slot 1x to 16x USB 3.0 Mining Special Riser Card PCIe Converter for BTC Miner Mining$18.34

Cena grafičkih kartica za majnovanje u ovom trenutku se kreće od 100-200 evra pa do 400. Ovo se odnosi na polovne grafičke kartice.
Problem je što je velika potražnja i ono što izađe na tržište, vrlo brzo se proda. Nove teško da ćete naći a polovne ako se potrudite.

Što se tiče kompletnih majning rigova, cena majning rigova je neverovatno skočila i oni koštaju i do 50% više nego što bi realno koštali.


Najbolji mining pool?

Majning pul, ili bazen (eng. mining pool) je zajednica rudara koji kombinuju snagu svojih grafičkih kartica, kako bi zajedno iskopali kriptovalute.

Za kopanje etheriuma je neophodno da se prijavite u neki pool. Postoji dosta poolova, gde možete kopati ethereum, možete koristiti koji želite.

binance mining pool
binance mining pool

NiceHash se dosta pominje, a ja recimo kopam preko Binance Mining Pool.
Binance mi je odličan zato što ne moram da čekam da se sakupi minimalna suma za isplatu kao kod drugih poolova.

Na kraju dana sve što iskopate se nalazi u Binance Pool wallet, i sa tog walleta možete prebaciti u Sport wallet i odmah prodati na berzi. To je nešto što ubrazava ceo proces i dosta je praktično.

Mining fee (provizija) se ne razlikuje od ostalih poolova. A prvi mesec je ZERO FEE. Znači sve ide vama.
Posle toga se plaća provizija, ali nešto minimalno.
Preporučujem da probate, nećete se pokajati.


Program za majnovanje, rudarenje

U ovom videu je prikazano kako se rudari sa Claymore.
On je jednostavan za korišćenje i idealan je za početnike. Ako imate jednu ili više kartica, možete sa njim da kopate. Povezivanje Binance poola sa Claymore je objašnjeno u videu.

Takođe dosta dobar program za majnovanje je PhoenixMiner.
Ako pravite svoj rig, najbolje je da tu instalirate neki Linux sistem recimo HiveOS. Gde se dobija sve što vam je potrebno.

temperatura graficke kartice prilikom majnovanja Kako smanjiti pregrevanje grafičke kartice prilikom majnovanja? - U sledećem tekstu možete pročitati i pogledati tutorijal kako ohladiti grafičku i kako sprečiti pregrevanje grafičke kartice dok majnujete kriptovalute ...

Ne zaboravimo drajvere

Bez drajvera nema ni majnovanja. Za nvidia morate da instalirate CUDA driver. Drajver koji omogućava majneru pristupanje glavnom grafičkom čipu kako bi iskopirao DAG file (ETH DAG fajl je 4.05 GB) u memoriju kartice. Ukoliko nemate ovaj drajver instaliran, majner će vam najverovatnije izbaciti grešku da ne može da se konektuje na pool.

litecoin mining1 Rudarenje litecoina – ostale altcoin valute - Altercoin - alternativne kripto valute Pošto je cena današnjih mašina… ...
besplatni bitcoin Besplatni bitcoin sajtovi - Najbolja zarada bitcoina je preko ovog sajta. Unesite Vašu bitcoin… ...
skocio dogecoin ilon musk Zašto je skočila cena dogecoina? - Ako se pitate zašto je cena dogecoina odjednom skočila, i… ...
0 0 votes
Vaše mišljenje
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments