Kako zaraditi kamatu čuvajući vaše kripto valute?

Banke, oročena štednja, i kamate od 1% su prošlost! Dobro došli kripto štednju! U zadnjih par meseci postao je trend da vam novčanik (wallet) koji koristite, nudi opciju da zarađujete kamatu na sredstva koja držite. Najpopularniji kripto kamata primeri ovakvih novčanika su Celsius, Crypto.com, BlockFi, Nexo..

Navešćemo jedan primer:

Kupili ste pre par meseci povoljno bitcoin, i ne želite da ga prodate, jer čekate da skoči cena.

Pošto analiza tržišta pokazuje da cena bitcoina sigurno neće skakati u narednom periodu, vama ostaje samo da ga čuvate dok se ne steknu povoljni uslovi da ga prodate.

Znači on stoji u vašem wallet-u i skuplja prašinu.

A zar ne bi bilo lepo da od tog istog bitcoina pasivno zaradite od 6-12% godišnje?
Da! Od sada je i to moguće!


FreeBitco.in – pasivna zarada do 4.08%

Da krenemo od najednostavijeg.
Osim što svakog dana možete dobiti besplatni bitcoin preko ovog sajta, igrati lutriju, ili se kladiti na sporstke mečeve… takođe možete i zaraditi kamatu, čuvajtući vaš bitcoin.

Kada odete na sajt freebitco.in u delu EARN BTC, možete zaraditi 4.08% kamate na vaš bitcoin iznos. Potrebno je da imate min. 30,000 satoshi (0.0003 BTC) na freebitco.in nalogu, i da isključite isplatu (disable withdraw) kako bi bitcoin ostao na nalogu. Napomenuću da kod ovog sajta nema zaključavanja vašeg btc iznosa, i možete u svakom trenutku da povučete bitcoine sa naloga.

Pročitajte sve o ovom sajtu – FREEBITCO.IN websajt koji i dalje daje najviše besplatnih bitcoina!

REGISTRACIJA FreeBitco.in


Celsius – pasivna zarada do 13.86%

Celsius Network – vodeća globalna finansijska platforma (osnovana 2017. godine), omogućava povezivanje vlasnika kripto valuta sa korisnicima koji uzimaju zajam.
Celsius omogućava korisnicima da primaju fiat zajmove (EUR/USD), ostavljajući kripto valutu kao sigurnost.
Pored toga, projekat omogućava primanje kripto kamata kroz davanje zajmova drugim korisnicima. Korisnici mogu dobiti zajam obezbeđen kriptovalutom kao zalog.

Platforma svakim danom sve više raste i razvija se. Čak je izbacila i svoj CEL token, čija je cena poslednjih dana počela ponovo da raste.

Kako se koristi Celsius?

Kao prvo, potrebno je da preuzmete i instalirate Celsius aplikaciju za android ili iphone sa zvaničnog sajta celsius.network
Aplikacija je dostupna samo za mobilne uređaje, i nema web podršku, što je po meni mana. Mada ko zna, možda u sledećem periodu dobijemo i web verziju.
Potrebno je da se registrujete i verifikujete nalog.

Šte nudi aplikacija?

 • Transfer kripto valuta (odavde radimo depozit kripto valuta, može da se kupi sa VISA/Master karticom)
 • Cell Pay (opcija za slanje kriptovaluta prijateljima koji koriste Celsius, bez provizije)
 • Pozajmljivanje (ako želimo da pozajmimo novac)
 • My Cel (deo gde vam pišu informacije o kamati)

Kao što vidite, aplikacija ima dve glavne funkcije a to su KAMATA i ZAJAM.

Kako zaraditi – kripto kamata na Celsius?

Da bi pasivno zaradili od kamate, potrebno je da uradite depozit kriptovalute.

 • Za Tether USDT dobijate kamatu 13.86%
 • Za Bitcoin BTC dobijate kamatu 6.20%
 • Za Ethereum ETH dobijate kamatu 7.21%

Kalkulator kamate možete pronaći na ovom linku (skrolujte dole dok ne vidite da piše calculator). Procenat kamate je na godišnjem nivou.

Kripto kamata se obračunava svakog dana i možete uvek videti koliko ste zaradili.
Dobra stvar je što ne postoji minimalni depozit. Napomenuću da ukoliko želite da dobijate kamatu na BTC onda uradite depozit bitcoin. Ukoliko želite da dobijate kamatu na USDT uradite depozit USDT. Najbolje je konverziju valuta obavite preko neke menjačnice recimo Binance, jer u Celsius aplikacije nema konverzije valuta.

Osim kamate, tu je i loyality program, koji vam daje nešto bonusa.
Ukoliko označite da želite da dobijate kamatu u CEL tokenu, dobijate nešto više.

Što se tiče zajmova, zajam se izdaje u EUR/USD, i ukoliko uzimate zajam potredno je da obezbedite zalog u bitcoinima.
Takođe je tu i kripto kamata i perod otplate. Ovo nismo testirali, mada deluje da morate dosta bitcoina da obezbedite kao zalog.

Što se tiče podrške, može potrajati da odgovori, ali sve probleme uspešno rešavaju. Verifikacija naloga se obično odobrava u roku od 24 sata, ako ne i za nekoliko minuta. Postupak povlačenja je prilično bezbolan, pružajući trenutno povlačenje transakcija ispod 25 hiljada dolara, što je vrlo povoljno. Sve preko toga zahtevaće kašnjenje od 24 sata. Platforma je pouzdana i ima 4.2 ocenu na TrustPilot. Mi smo veoma zadovoljni, i iskreno preporučujemo da probate.

DOWNLOAD aplikacije Celsius.network
$20 BTC Bonus – koristiti ovaj kod: 142895f062


Crypto.com – pasivna zarada do 12% i još dosta toga

Crypto.com je pionirska kompanija za plaćanja i kriptovalute sa misijom da ubrza prelazak sveta na kripto valutu. Osnovana je 2016. godine.
Crypto korisnicima nudi veliki broj usluga kao što su:
Novčanik, mobilna aplikacija, Cripto Visa kartica, Cripto Invest, Chain, Credit..
Novčanik DeFi Wallet omogućava korisnicima da kupuju, prodaju i plaćaju kriptovalutama, kao što su BTC/ETH/LTC/KSRP/BNB kao i CRO tokeni.

Platforma svakim danom sve više raste i razvija se.
Svoj prvi token koji je izbacila na tržište je MCO token, koji je posle par godina zamenjen sa CRO tokenom (nastao novembra 2018.).

Kao što smo prethodno rekli, velika kompanija, veliki broj usluga, pa da krenemo.

Kako se koristi?

Kao prvo, potrebno je da preuzmete i instalirate Crypto.com aplikaciju za android ili iphone sa zvaničnog sajta crypto.com
Aplikacija je dostupna samo za mobilne uređaje, i nema web podršku, ali zato menjačnica – trade market funkcioniše i preko browsera.
Nakon instalacije, potrebno je da se registrujete i verifikujete nalog.

Šte nudi Crypto.com aplikacija?

 • Pay – opcija za slanje kriptovaluta prijateljima koji koriste Crypto.com, bez provizije.

Osim standardnog slanja na mail, ili preko kontakta iz imenika, dodata je opcija i QRcode scan, kao i Gift Cards.
Ove poklon kartice možete koristiti u određenim zemljama i sa njima možete platiti hotel, avionsku kartu, hranu, taxi… I takođe dobijate cashback / povraćaj novca 2.5-5%) Za sve što je u Pay, dobijate povraćaj novca

 • Trade – opcija preko koje radimo trgovinu (kupovinu i prodaju kripto i fiat valuta). Pored klasične trgovine valutama, dostupna je i opcija Margin trade (trgovina na margini) gde možete zaraditi 1:10 (pa čak i više), trgujući valutama, uz izuzetno malo ulaganje sa velikim rizikom.
 • Transfer – opcija za depozit kripto valuta, takođe valute može da se kupe sa VISA/Master karticom
 • SuperCharger – opcija koja nam omogućava da uložimo CRO tokene u jednostavne, fleksibilne i sugurne platforme za rudarstvo takozvane mining poolove.

Svaki ovaj pool, ima određenu novčanu sumu koju izvaja kao nagradu. I svi koji deponuju CRO tokene u ovaj fond, u zavisnosti od raspoložive sume pool-a, i procenta koliko su CRO tokena deponovali, kao i od ostalih broja učesnika – kao nagradu dobijaju tokene kripto valute, za kampanju koja je trenutno aktivna.

Npr. trenutno u SuperCharger-u je aktuelan DOT token.
Svi koji ulože u ovaj pool, dobijaju DOT token.

Svaki ovaj projekat traje 30 dana – za depozit, i 30 dana za dobijanje nagrada.
Dok traje depozit period korisnik može u svakom trenutku povući svoje uložene CRO tokene.
Na kraju depozit perioda, izračunava se nagrada i dobijate DOT tokene.

 • Earn – opcija za zaradu od provizije (to nama treba!)
 • Card – platna VISA kripto ATM cacheback kartica

Ova kartica je nešto najbolje od svih bitcoin ATM kartica.
Karticom možete plaćati robu i usluge u celom svetu i dizati na bankomatu novac. Pri svakoj kupovini dobijate kešbek tj povraćaj novca od 1-8%. Sa karticom imate i određene benefite u određenim radnjama. Takođe, dobijate besplatno Netflix i Spotify svakom meseca! Odlično osmišljena priča i stvarno tako i funkcioniše. Možete je naručiti u Hrvatskoj, tamo radi bez problema, dok u Srbiji nije podržana, na žalost.

Da se mi vratimo na zaradu.

Kako zaraditi kripto kamatu na Crypto.com?

Da bi pasivno zaradili na kamati, potrebno je da uradite depozit kriptovalute.

 • Za Tether USDT dobijate kamatu 12%
 • Za Bitcoin BTC dobijate kamatu 6.5%
 • Za Ethereum ETH dobijate kamatu 5.5%

Kalkulator kamate možete pronaći na ovom linku.

Kamata se obračunava svakog dana i možete uvek videti koliko ste zaradili.
Minimalni depozit je 5000 CRO. Konverzija valuta radi, tako da ukoliko želi da promenite vašu kripto valutu za neke druge coine, to možete uradit bez problema.

Što se tiče podrške, relativno brzo odgovaraju, i sve probleme uspešno rešavaju. Verifikacija naloga se obično odobrava u roku od 24 sata, ako ne i za nekoliko minuta. Povlačenje novca se obavlje veoma brzo, i naplaćuje se minimalna taksa. Platforma je pouzdana i ima 3.2 ocenu na TrustPilot. Mi smo veoma zadovoljni, i iskreno preporučujemo da probate.

DOWNLOAD aplikacije Crypto.com
$25 BTC Bonus – koristiti ovaj kod: z8nxeppgkd

Predstavili smo trenutno najaktuelnije i proverene platforme, za pasivnu zaradu bitcoina i ostalih kripto valuta. Ukoliko još uvek ne planirate da prodate vaše kripto valute, možda su ove platforme baš stvorene za vas.

Da li se čuvanje kriptovaluta isplati?

Itekako se isplati. Kripto kamata od 8-12% nije mala. Ako imate dosta kripto valuta koje ne želite da prodate za par meseci, ili duži vremenski period, zašto ne bi to iskoristili i dodatno zaradili na tome? Izbor je na vama. Svi sajtovi koje smo ovde naveli, su legitimni, provereni i pouzdani. I već par godina odlično funkcionišu.

I za kraj, ne zaboravite zlatno pravilo ulaganja: NIKAD NE ULAŽITE VIŠE NEGO ŠTO PLANIRATE DA IZGUBITE. Želimo vam puno sreće u budućem ulaganju!

kako prodati bitcoin Kako prodati bitcoin u Srbiji? Ecd.rs iskustva - Ukoliko ste sve ove godine verno čuvali vaš bitcoin u… ...
besplatni bitcoin Besplatni bitcoin sajtovi - Najbolja zarada bitcoina je preko ovog sajta. Unesite Vašu bitcoin… ...
bitcoin igre na srecu Najbolja Bitkoin kazina i sajtovi za klađenje sa kritpovalutama - Uživajte uz vaše omiljene igre na sreću uz sledeće privilegije:… ...
0 0 votes
Vaše mišljenje
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivana Milic

Celsius wallet je definitivno najbolji nacin za pasivnu zaradu od kamate na kriptovalutama. Prednost ovog walleta je u tome što za kriptovalute koje čuvate dobivate lijepe kamate (do 12% godišnje). Kamate se dobivaju na tjednoj bazi, a da bi dobili te kamate kriptovalute trebaju samo stajati na walletu i možete ih povući u bilo kojem trenutku. 

Ovaj wallet je striktno reguliran i siguran (ima licencu u Engleskoj), a verifikacija osobne se prođe za 3 minute. Što se tiče sigurnosti podržava i 2FA autentikaciju.

Ako čuvate više od $400 bilo koje kriptovalute ili stablecoina u walletu 30 dana, dobit ćete 40$ bonusa u BTC-u, ako koristite moj referral prilikom registracije: https://celsiusnetwork.app.link/126806e043