Kako kupiti bitcoin, kupovina bitcoina

poslednje ažuriranje decembar 2017.

Većina bitcoin trade marketa zahteva obaveznu verifikaciju naloga. Što podrazumeva slanje skeniranih dokumenta (lična karta, pasoš, vozačka dozvola..) na pregled. U većini slučajeva dokumenti moraju biti prevedeni na engleski, a proces čekanja može da traje i do 20 dana.

Nakon toga, da bi kupili bitcoin, potrebno je da pošaljete depozit (dolar ili evro) na Vaš nalog (koji ste otvorili na nekom bitcoin trade marketu), pa onda za taj depozit kupite bitcoine. Depozit se obično uplaćuje sa OKPay, EgoPay, Payneer, Internacional Wire Transfer.. I za svaki depozit se uzima određeni procenat provizije što zavisi od firme/banke koju ste izabrali.

Kao što ste primetili, PayPal na većini ovih trade marketa ne postoji kao opcija, što dodatno komplikuje stvari. Zašto PayPal nije priznat kao način kupovine bitcoina? Odgovor je zbog toga što bitcoin nije zvanično priznata valuta, i u slučaju greške ili povraćaja novca, to nije moguće uraditi. Da li će se to promenti, ostaje da vidimo.

U svakom slučaju, u daljem tekstu cemo zaobići sve ove komplikacije i opisaćemo kako je najlakše kupiti bitcoin, brzo i lako bez verifikacije naloga.

Kupovina bitcoina preko PayPal-a

Ukoliko još uvek nemate PayPal račun, možete ga besplatno otvoriti. PayPal se povezuje sa Vašom VISA deviznom karticom i kupovina je jednostvna. Pa da počnemo.

Korak 1: Otovrite sajt virwox.com

VirWox je poznati trade market virtualnog novca, i tu možete kupiti Lindene, Bitcoine, i još dosta virtuelnih valuta…

Korak 2: Kreirajte besplatan nalog

Tako što ćete kliknuti na “not registered yet” u gornjem levom delu sajta.

Kupovina bitcoina preko Pay Pala

Korak 3: Popunite lične podatke

Popunite Vaše ime i email adresu. Kada Vas bude pitao za “avatar name” ostavite opciju “No Avatar”,  (ovo nije bitno, ukoliko ne igrate Second Life igru).

Kupovina bitcoina sa Pay pal
Nastavite sa popunjavanjem podataka i kada završite, kliknite na taster “Register”.

Korak 4: Aktivirajte Vaš nalog.

Kada ste kliknuli na “register” treba da dobijete email potvrdu sa Vašom lozinkom. Otvorite email, kopirajte lozinku i prijavite se na VirWox.

Korak 5: VAŽNO!!! Promenite Vašu lozinku!

Posle klika na link za potvrdu, preporučuje se da promenite Vašu lozinku kako bi mogli da transferujete novac putem ovog sajta.

Kupovina bitcoina virwox
Ne brinite o obaveštenju koje kaže “Your avatar connection has not been validated yet” – to je nebitno.

Korak 6: Dopuna naloga preko PayPala

Kliknite na Depozit sa leve strane i odaberite PayPal Express. Dopunite nalog, sa koliko USD želite.

Kupovina bitcoina uputstvo
Napomena: Od sad za svaku transakciju, plaćate proviziju – proverite depozit i isplatnu taksu.

Korak 7: Kupite SLL sa USD

Idite na Exchange->USD/SLL koji se nalazi sa leve strane. Takođe možete odabrati i ostale željene valute. Kupite SLL (sraćenica od Second Life Lindens) . Kasnije ćemo otići u menjačnicu i promeniti SLL za Bitcoine.

Kupovina bitcoina visa karticom
Napomena: Ako niste uplatili depozit, dobićete obaveštenje da je potrebno uplatiti depozit pre kupovine SLL.

Korak 8: Kupite BTC sa SLL

Sad na Vašem nalogu imate SLL, idite na BTC/SLL i kupite Bitcoine za SLL.

Prodaja SLL za bitcoin

Korak 9: Isplata Vaših bitcoina

Odaberite opciju “Withdraw” na levoj strani sajta i pošaljite Bitcoine u Vaš bitcoin novčanik.
Važno!!

Isplata bitcoina
Ponekad VirWox zahteva sistemsku proveru posle ovog koraka. To se uglavnom dešava ako se prvi put isplaćuje i može potrajati i do 48 sati. U svim drugim situacijama bitcoin dobijate za oko 6 sati.

 

 

Kupovina bitcoina preko localbitcoins.com

Verovatno najbolja opcija kupovine bitcoina za keš je localbitcoins.com. Dovoljno je da odaberete zemlju ili grad, i možete pronaći osobu iz Vaše okoline. Posle dogovorene cene, možete se naći sa osobom, i na licu mesta izvršiti transfer. Takođe pored keša, imate opciju i plaćanja Nettler, Wester Union, MoneyBookers, Skrill, WebMoney ….

PROČITAJTE DETALJNO UPUTSTVO »

oprema za farmanje chia coin Šta je potrebno od opreme za farmanje chia coin-a? - Šta je sve potrebno od opreme za farmanje chia coina.… ...
bitcoin2017 2 Drastičan skok bitkoina / Podela bitkoina / Bitkoin na berzi - Dugo vremena nismo pisali, ali pošto se ovih dana digao… ...
sta je stablecoin stabilne kriptovalute Stablecoins / Stabilne kriptovalute - Stablecoins - stabilni novac, su kriptovalute dizajnirane da održavaju stabilnu… ...
0 0 votes
Vaše mišljenje
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments