Kako otvoriti bitcoin novčanik

Na službenoj web stranicu Bitcoina (www.bitcoin.org) možete izabrati jedan od ponuđenih novčanika. Na raspolaganju imate 3 vrste novčanika – Software wallets, Mobile wallets i Web wallets.

Prva skupina su “novčanici” koje imate lokalno na računaru i to je najsigurnija vrsta novčanika, ali naravno troši vaše računarske resurse. Mobilni novčanici se drže na mobilnim uređajima, te web bazirani se nalaze na webu, odnosno Internetu. Budite oprezni, jer ako izgubite broj novčanika ili računa, izgubili ste novac. On se ne veže na email adresu ili ime, stoga ćete morati biti jako oprezni.

Kreiranje bitcoin web novčanika

Po meni jednostavnija, brza i prakticna varijanta.
Dovoljno je registrovati se na sajtu blockchain.info/wallet ili coinbase.com i posle registracije dobijate Vašu bitcoin adresu.

blockchain wallet

Instaliranje bitcoin novcanika na računar

Novčanik preuzmete sa sajta bitcoin.org i instalirate na računar. Kada prvi put pokrenete novčanik, on će se morati sinkroniovati i pokupiti podatke unazad 5 godina, što može potrajati jedno određeno vreme.

Nakon toga ćete biti sposobni kreirati svoj novčanik. Kada kreirate novčanik, on će imati jedinstvenu oznaku tipa: “1BeJuHJKHu28189hjadhuQUhdsjhhadsujkhGHBD“.

Ova oznaka (bez navodnika) se koristi za direktno plaćanje novaca vama. Taj broj ćete dati prijatelju kada želite da vam uplati Bitcoine. E sada – ključno je da tu oznaku isprintate negde na papir, zapišete je u telefon, i sačuvajte je na još neko mesto jer bez nje ne možete ništa.

Sada kada ste otvorili bitcoin novčanik, vreme je da nabavite vaše prve bitcoine. Najbolji način za to su besplatni bitcoin sajtovi ili rudarenje bitcona.

kripto vesti novosti Najnovije kripto vesti, događaji dešavanja - Kripto scena se svakim danom sve više razvija. Poznate kompanije… ...
Zaradite 100 evra SwisBorg aplikacija Zaradite i do 100 evra u bitcoinu / SwissBorg aplikacija - Predstavljamo vam SwissBorg aplikaciju preko koje možete osvojiti do 100€… ...
sta je segwit Šta je SegWit? - Da li znate šta je SegWit i zašto je on… ...
5 1 vote
Vaše mišljenje
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments